Ik werd geboren in Dirksland. Als boerenzoon trok het agrarisch ondernemerschap mij, maar na mijn studie plantwetenschappen in Wageningen kwam ik begin 1990 in het bankwezen terecht. De bank bood mij de mogelijkheid om mij breed te ontwikkelen. Ik heb veel verschillende functies gehad waarin het ondernemerschap, commercie en management de boventoon voerden. 

Directeur Corporate Clients

De laatste jaren heb ik meerdere functies vervuld binnen het regiomanagementteam. Als laatste was ik Directeur Corporate Clients voor ABN AMRO in Noord-Oost Nederland en verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening aan bedrijven in onder meer de Agribusiness, Food en Retail. Na 26 jaar heb ik afscheid genomen van de bank om mijn eigen onderneming te starten. Dat is Advies met LEV. Ik wil graag 'trusted advisor' zijn voor ondernemers.

Parttime predikant

In 2003 ben ik naast mijn werk begonnen aan een studie theologie aan de Universiteit van Utrecht. De grote levensvragen van mensen hebben altijd al mijn interesse gehad. Het praten over geloof en zoeken naar geestelijke groei hielden mij bezig. Wat is er dan mooier om zelf het Evangelie te mogen verkondigen? In 2010 rondde ik mijn studie af en stelde ik me parttime beroepbaar binnen de PKN. Sinds 15 januari 2012 werk ik parttime als wijkpredikant van de protestantse Sionskerk in Zwolle-Noord.

Geloof en werk

Met enige regelmaat word ik gevraagd om bijvoorbeeld voor (christelijke) ondernemers iets te vertellen over deze bijzondere combinatie. Wat drijft mij? Hoe combineer ik die twee zo verschillende werelden? Welke dilemma’s kom ik tegen? Vragen die mij bezig blijven houden en waar ik graag meer over vertel. Het heeft mij er ook toe gebracht om samen met anderen de pioniersplek 'Centrum voor Geloof en Werk' te starten. Sinds medio 2016 ben ik als missionair predikant aan dit initiatief verbonden.

Momenteel woon ik op ’t Harde, ben gehuwd met Eliane en vader van vier kinderen én opa van een prachtige kleindochter.

Wilt u meer informatie?

Ik help u bij advisering van uw familiebedrijf, persoonlijke begeleiding of het christelijk geloof.