‘Er is genoeg kapitaal beschikbaar.’ ‘Banken willen echt wel financieren.’ ‘Miljarden beschikbaar.’ ‘Alternatieve financieringen komen op.’ Stuk voor stuk krantenkoppen. De wereld waarin wij leven is aan enorme veranderingen onderhevig. Bedrijven gaan door een transformatie. Niets is meer vanzelfsprekend. Laat staan te voorspellen. Disruptief. Een woord dat ik een paar jaar geleden nauwelijks hoorde. Het is nu met schering en inslag. En in die nieuwe werkelijkheid staat u als ondernemer. NLInvesteert (NLI) is onderdeel van die nieuwe werkelijkheid. En NLInvesteert echt!

Zullen we een gokje wagen?

Steeds vaker blijkt het aanvragen van een financiering op een kansspel. Afwachten maar of het wat wordt. Een ondernemer verzamelt zijn jaarrapporten, schrijft een plan en dient dat in bij zijn financiers. Soms ook digitaal. Gewoon op de site informatie invullen en afwachten wat de uitkomst is. Als het resultaat positief is, lijkt het allemaal ‘koek en ei’. Behalve als er dan in de voorwaarden toch nog weer iets staat waarvan u zich afvraagt wat ze er mee bedoelen. Vaak is de impact van zo’n voorwaarde moeilijk in te schatten. Het wordt zeker anders wanneer het aanvraagproces een soort van ‘kat-en-muis-spel’ wordt. Of gewoon zonder opgaaf van reden ontvangt u een afwijzing. Met alle teleurstellingen van dien. Dat is financieren anno 2017. Maar financieren is geen spel. Een gokje wagen. Nee, vaker is het noodzakelijk om een bedrijf te laten groeien. Om te kunnen ondernemen.

Hoe het ook kan

Schoenmaker blijf bij je leest. En financieren is een vak. Als NLI verstaan ons vak. Wij maken financiering bereikbaar. Aanvragen op de site kan, maar vaker kiezen ondernemer voor een persoonlijke benadering. Die krijgt u bij ons. Net als die ondernemer die voor een grote investering stond. ‘Zal ik zelf eerst maar eens een poging bij mijn huisbank wagen?’ Dat was zijn gedachte, maar kwam op dat zelfde moment in contact met NLI. Samen hebben we de plannen uitgewerkt en er de meest optimale financiering bij gezocht. Voor de ondernemer geen teleurstellingen, uitdagingen of andere zaken die alleen maar energie vreten. En wij vinden het geweldig om een ondernemer verder te helpen. Plannen waarmaken, dat is onze droom. Ondernemer blij, wij blij én de financiers blij. Want de financiers weten NLI op zijn waarde te schatten.

Waarom voor NLInvesteert kiezen?

NLI is onderscheidend door de wijze waarop wij u als ondernemer begeleiden en financiers informeren. Daarbij staan bij ons professionaliteit en transparantie voorop. Onze belofte aan u is dat wij uw financiering regelen. Maar dan niet even regelen en weer inpakken en wegwezen, maar blijvend betrokken. Als sparringpartner voor u over de strategie van uw onderneming, het verdienmodel, de structuur én in het bijzonder het onderhouden van contacten met alle financiers. Aan hen is onze belofte dat zij periodiek relevante informatie krijgen. Zo weten we allemaal waar we mee bezig zijn en hoe we vooruit kunnen. En omdat wij vakmensen zijn die het financieringsvak verstaan, begrijpen wij wat financiers willen weten. En als ondernemer onder de ondernemers weten we ook hoe ver we daarin moeten gaan. Dat doen we op een eigentijdse manier. Dus volop gebruikmakend van nieuwe (internet)technologie.

Niet alleen

Als NLI doen we dat niet alleen. Er zijn in de Nederlandse markt veel partijen die willen financieren. Misschien is dat ook wel de grootste uitdaging. Hoe vind ik de juiste partijen voor mijn financieringsvraag? Laat dat maar aan ons over. Als er meerdere financieringsbronnen gecombineerd moeten worden, is een regisseur wel net zo handig. Dat kunnen wij bij uitstek. Als de ene financier ergens een streep trekt, is het spel nog niet over. Vaak zijn er ‘meerdere wegen die naar Rome leiden’. Wij zijn bekend in het nieuwe financieringslandschap. Onze partners staan klaar. Van bancair krediet, tot gespecialiseerde werkkapitaalfinancieringen. Van overheidsfondsen tot private investeerders. Iedere kapitaalsoort kan worden ingepast. Om er voor te zorgen dat u als ondernemer, die weet wat hij of zij kan en wil, succesvol te financieren. Ook al is er een tekort aan zekerheden of vermogen.

Een beetje ondernemer regelt zijn financier zelf, toch?